Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Jutta Keränen ja Ellen Korteniemi.

PELLO – PISA-tutkimusten mukaan suomalaistytöt pärjäävät matematiikan opinnoissa hyvin – jopa selvästi paremmin kuin pojat. Siitä huolimatta tekniselle alalle poikia hakeutuu opiskelemaan huomattavasti tyttöjä enemmän. Asia on koulutuksen järjestäjien taholta tiedostettu ja Aalto-yliopiston vastaus ongelmaan on Shaking up Tech -tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran tänä vuonna, lokakuun 11. päivänä, joka sattuu olemaan myös kansainvälinen tyttöjen päivä.

Lukiolaisia ympäri maan

Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria naisia opiskelemaan tekniikan alaa. Päivän aikana osallistujat kohtasivat tekniikan alan huippuosaajia, yrityksiä ja opiskelijoita ja tutustuivat alaan käytännössä.

Tapahtumaan kutsuttiin kaksi pitkässä matematiikassa ja luonnontiedeaineissa menestynyttä nuorta naista jokaisesta Suomen lukiosta. Pellosta Helsinkiin matkustivat Ellen Korteniemi ja Jutta Keränen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?