Toimittaja: Kaisu Niska

”Me tarvitsemme rakkautta erityisesti juuri silloin, kun emme ansaitse sitä”, Kaarina Määttä sanoi Ylitorniolla.

YLITORNIO – Messujen odotetuin hetki koitti kello kahden aikaan, jolloin ihmiset pääsivät kuuntelemaan rakkausprofessoriksi kutsutun Kaarina Määtän pientä luentoa aiheesta ”Miten menestyä niin työssä kuin rakkaudessakin?”

Määtän lämppärinä toimi runoilija Pirjo Kauppi, joka esitti alkuun muutaman runon rakkausrunokirjastaan Löytöretkellä.

Kaarina Määttä kertoi kirjoittaneensa rakkaudesta useampia kirjoja aloittaen nuorempien yliopisto-opiskelijoiden kertomista rakkauden kokemuksista ja päätyen lopuksi kirjaan Seniorirakkaudesta, johon 55–92-vuotiaat kertoivat omia rakkaustarinoitaan.

– Aivan hurmaavia tarinoita. Toisaalta ne henkilöt, jotka ovat olleet naimisissa pitkään ja viettäneet jo kultahäitään, myös he kertovat oman rakkaustarinansa, Määttä sanoi.

Aiheena rakkaus herättää Määtän mukaan edelleen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta tutkimuksissaan hän on kuitenkin todennut, että menestyminen perheessä ja rakkaudessa edellyttää samoja sääntöjä kuin menestyminen työelämässä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?