Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Iita Hänninen kujersi äitinsä Eeva-Kaisan sylissä.

SIRKKAKOSKI – Sirkkakosken Sisun naiset järjestivät jo toisen kerran syystapahtuman, joka keräsi yhteen pellolaisia yrittäjiä ja kotimyyntituotteiden esittelijöitä. Alkutalven tapahtuma houkutteli mukavasti porukkaa, ja kauppa kävi. Tilaisuus todisti, että paikallinen talkooperinne elää vahvana.

– Aloimme järjestää tätä tilaisuutta, että saisimme rahat pysymään paikkakunnalla, yksi talkooporukan ideanikkareista, Sirkkakosken Sisun sihteeri ja rahastonhoitaja Kati Sirkka summaa.

Pimenevään syksyyn

Sirkkakoski on pieni virkeä kyläyhteisö. Kylän naisten kesken virisi viime syksynä ajatus, että pimenevään syksyyn olisi kiva saada jokin väriläiskä. Pienten kylien yksi vahvuus on yhteisöllisyys. Ei odoteta, että kaikki olisi katettuna valmiiseen pöytään, vaan omalla porukalla tehdään juuri omanlainen kattaus.

Viime syksynä tapahtumaan osallistui lähinnä rovaniemeläisiä yrittäjiä. Tänä vuonna myyntitapahtuma oli tarkoitettu vain pellolaisille myyjille.

– Halusimme nähdä, keitä paikallisia toimijoita meillä on, ja saada heitä verkostoitumaan keskenäänkin. Tietenkin tapahtumassa haetaan tunnettuutta paikallisille yrittäjille, Sirkka toteaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?