Toimittaja: Kaisu Niska

Apteekkari Sanna Hiltunen ja Senni-tytär toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan apteekin uusittuihin tiloihin.

YLITORNIO – Ylitornion Apteekki juhlii virallista 90-vuotispäiväänsä marraskuun puolivälissä, mutta apteekin historia ulottuu reilusti yli sadan vuoden taakse.

Liike aloitti jo vuonna 1902 Turtolan apteekin haara-apteekkina toimien silloin rakennuksessa, jonka huone oli apteekin pitämistä varten ”tarpeeksi iso ja siivo”.

Varsinaisesti Ylitornion Apteekki perustettiin 15.11.1928, jolloin apteekkari Anders Viktor Viklund avasi apteekin vuokrahuoneistossa kauppias K. J. Säipän talossa lähellä Ylitornion kirkkoa.

Apteekkitarkastuksessa vuonna 1929 Tornion piirin piirilääkäri Mikael Von Pfaler kirjoitti apteekin sijaitsevan pitäjän parhaassa liikepaikassa. Pfaler kirjoitti myös seuraavaa:

Kalusto on vaaleata tammea ja tekee siisteine, huolellisesti tekstattuine pulloineen ja purkkeineen miellyttävän vaikutuksen näkijään. Moitteeton järjestys ja siisteys kaikkialla. Näin ollen, ja mikäli näin yhden kerran tarkastaessani voin huomata, on apteekki hyvässä kunnossa sekä taidolla ja tarmolla kiitettävästi hoidettu, jonka todistan.

Vuonna 1934 apteekkari Viklund siirtyi Koivistoon, ja apteekkariksi Ylitorniolle tuli Johannes (Jussi) Verner Hannula.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 12 ja 13.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?