Toimittaja: Kaisu Niska

Auditorio täyttyi jälleen juhlayleisöstä. Eturivissä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reeta Laitinen sekä Pirta ja Tapani Melaluoto.

YLITORNIO – Ylitornion vanhustenviikon juhla kunnantalon auditoriossa keräsi jälleen salin täyteen yleisöä. Juhlan avaussanat lausui perusturvalautakunnan puheenjohtaja Tanja Joona ja juhlapuheen piti kansanedustaja Katri Kulmuni. Tilaisuuden juontajana toimi Timo Kunnari, joka alkuun muisteli, että aivan vastahan hän oli tätä samaa juhlaa juontamassa.

– Et ainakhaan viime vuona, sano minun vaimo. Niin että siittä on jo kaksi vuotta aikaa. Aika kulluu rohki hopusti, Kunnari hämmästeli.

Tanja Joona kertoi olleensa edellisenä päivänä poroerotuksessa Raanujärven Palorovassa, jossa oli aidassa ollut neljäsataa poroa ja mukava, yhteisöllinen tunnelma. Mukava ja yhteisöllinen tunnelma oli myös auditoriossa, kun Joona kertoi, että vanhustenpäivää on Suomessa vietetty jo vuodesta 1954 lähtien.

– Vanhustenpäivän alkuperäisenä tarkoituksena oli saada kaikki ne, joilla on elossa vanhenevia omaisia, näitä silloin muistamaan ja tuomaan ilmi koko yhteiskunnan kiitollisuuden sille polvelle, joka on nykypolven elämän rakentanut, Joona totesi.

– Päivän alkuperäinen tavoite on edelleen tärkeä asia. Vanhustenviikolla jokaisen meistä olisi hyvä ajatella omia läheisiään. Toivottavasti tämä päivä ja koko viikko on herättänyt meidät pohtimaan sitä, millainen vanhuus meillä jokaisella tulee olemaan.

– Arvokas vanhuus ja turvallinen ikääntyminen ovat jokaisen perusoikeuksia, Joona jatkoi.

Hän totesi myös, että kun kannustamme ikääntyviä aktiivisuuteen ja pyrimme lisäämään osallistumista, emme saa unohtaa hoidon ja hoivan tarpeessa olevia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?