Toimittaja: Kaisu Niska

Ensihoitopäällikkö Markku Alalahti, rakennusmestari Kari Hallikainen ja kiinteistön kunnossapidon vastaava Reima Karjalainen tarkastivat myös ambulanssihallin.

YLITORNIO – Ylitornion ensihoidon väki on saanut päivystystilat terveyskeskuksen yhteyteen. Uusi asemapaikka lyhentää liikkeellelähdön aikaa usealla minuutilla, sillä vanhat päivystystilat sijaitsivat tien toisella puolella kerrostalon yläkerrassa. Nyt ensihoidon päivystäjät pääsevät hallissa odottavaan ambulanssiin ja liikkeelle noin puolessatoista minuutissa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ensihoidon vastaava päällikkö Markku Alalahti kertoo, että terveyskeskuksen yhteyteen tehdyt uudet tilat täyttävät kaikilta osiltaan ensihoitopalvelun tarpeet sekä myös AVI:n vaatimukset.

– Rakennustyön laatu on myös erinomainen, Alalahti sanoo.

Samanlainen ensihoidon tilojen saneeraus on tehty tai meneillään muissakin LPSHP:n kunnissa. Tervolassa ja Simossa ensihoidon tilat on vuokrattu yksityiseltä taholta, muissa kunnissa ne ovat terveyskeskuksen, keskussairaalan tai pelastuslaitoksen yhteydessä.

Keminmaassa, Kemissä, Simossa ja Tervolassa tilat on myös jo aiemmin saneerattu asianmukaiseen kuntoon. Viimeisimpänä kohteena on alkanut Tornion ensihoidon tilojen saneeraus.

– Siellä ollaan vuokralla pelastuslaitoksen yhteydessä Tornion kaupungin tiloissa, Alalahti kertoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?