Toimittaja: Kari Kaulanen

Pumppu on asennettu ja Antti-Pekka Palokangas kiinnittää viimeisiä asennuksen tieltä irrotettuja laiturilankkuja. Myös Ulf Tiger, Markku Ilmavirta ja Pentti Alaoja olivat mukana. Edessä Kari Mäki, joka ahkeroi Ritavalkealla lähes päivittäin.

RITAVALKEA – Pellon Latu ja Polku ry ei suostu pysyttelemään pelkästään laduilla ja poluilla, vaan mielii myös veteen ja vieläpä avantoon.

Aiempina vuosina – viime vuotta lukuun ottamatta – avanto on tehty Jolmaputaaseen, mutta nyt se syntyy, kunhan pakkaset tulevat, Ritavalkean Valkeajärveen.

Avannon syntyä avitetaan veteen asennetulla, sähkökäyttöisellä pumpulla, joka pitää avannon myös sulana läpi talven.

Pumppu asennettiin Valkeajärven rannassa olevan laiturin päähän viime viikon lauantaina. Samalla lämmitettiin ensimmäisen kerran rantaan siirretty sauna.

Pellon Latu ja Polku ry:n aktiivi ja Suomen Latu ry:n Lapin alueen yhdyshenkilö Soili Ilmavirta kertoi Valkeajärven olevan Jolmanpudasta helpompi hoidettava.

– Avantoa ei tarvitse sahata, vaan pumpun voi asentaa sulaan veteen.

Soilin mukaan aktiivisia avantouimareita on aiemmin ollut kymmenkunta. Monet ovat sanoneet haluavansa kokeilla, mutta kun ei ole ollut saunaa. Nyt on.

– Met toivoma, että harrastajien määrä lissääntyy.

Avantouinti on halpa harrastus: vapaaehtoinen vuosimaksu on 25 euroa.

Avantouintiasioita voi seurata whatsapp-ryhmässä, johon pääsee soittamalla Soili Ilmavirralle numeroon 050 582 7569.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?