Toimittaja: Kari Kaulanen

Erä- ja luonto-opaskurssilaiset ensimmäisellä oppitunnillaan. Ritavalkean Hiihtomaja on oiva opiskelutila, jossa voi tarvittaessa vaikka yöpyä. Se on hyvä myös oppimisympäristönä, onhan sen vieressä erilaisia palveluja, reittejä ja luontoa.

PELLO – Haihtuvaa aamusumua ja auringonvalossa loistavaa ruskaa. Parempaa aloitussäätä Tornionlaakso ei olisi voinut uuden Erä- ja luonto-opaskurssin opiskelijoille tarjota.

Lokakuun ensimmäisen päivän aamuna kurssilaiset kokoontuivat Ritavalkean Hiihtomajalle tutustumaan niin toisiinsa kuin itse opiskeluun ja myös muutamaan opettajaan.

Kurssin järjestää Ammattiopisto Lappia, ja opiskelijoiden tavoitteena on suorittaa luontoalan ammattitutkinnosta nimenomaan erä- ja luonto-oppaan tutkinto.

– Toivottavasti tästä tulee pitkäaikainen koulutus Pelloon, sanoi kurssiin vastuukouluttaja Suvi Karjalainen toivottaessaan kurssilaiset tervetulleiksi.

Lappian asiakkuusvastaava Meeri Linna kertoi, että idea kurssista syntyi Pellossa pidetyssä kehittämisillassa, jossa oli hänen ja Mika Rinteen lisäksi mukana muun muassa TE-toimiston edustaja sekä pellolaisia yrittäjiä.

– Muoniossa on tarjottu laadukasta eräopaskoulutusta jo yli 20 vuotta ja Kyllikki Kurki ilmoitti, että Muonion yksikkö lähtee vetämään Pellon koulutusta.

– Tämä on pilottikoulutus, joten olette tekemässä historiaa, Meeri Linna kannusti kurssilaisia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?