Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Hirvet ovat nyt monin paikoin hakusessa ja vasat pieniä. Syyksi monet uskovat poikkeuksellisen lämpimän ja kuivan kesän.

TORNIONLAAKSO – Viimetalvinen lentolaskenta kertoi Pellon kairoilla palkivan vahvan hirvikarjan, mutta kokemukset ensimmäisen kolmen viikon pyyntijakson jälkeen osoittavat toista. Hirvihavainnot ja sen myötä myös kaadot ovat jääneet yllättävän harvoiksi ja monessa seurassa nylkyhallille on päätynyt vain muutama eläin.

Koko kuntaan myönnetyistä 466 aikuisen luvasta on käytetty vasta 82 ja 198 vasankaatoluvasta 33 kappaletta. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaiskaatoprosentti on ainoastaan 17.

Pienikokoiset vasat

Ennenkin erityisesti alkusyksystä hirvet ovat haetuttaneet itseään ja jotkin alueet ovat olleet selkeästi toisia heikompia. Nyt hirvikato tuntuu kuitenkin koskettavan koko kuntaa. Esimerkiksi kaatoluvilla mitaten kunnan suurin metsästysseura, Napapiirin Erä, on käyttänyt luvistaan vasta 11 prosenttia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?