Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Tervolalaisen Lauri Vuokilan Piteälvens Teo on vasta vuosi ja neljä kuukautta vanha jämtlanninpystykorva. Hirvenhaukkutaidoiltaan se on silti jo mestari.

PELLO – Sanovat, että hirvikoira on parhaimmillaan 5–6-vuotiaana. Jos näin on, täytyy vain ihmetellä millainen koira jämtlanninpystykorva Piteälvens Teo on muutaman vuoden päästä.

Viime lauantaina Teo paimensi hirviä Pellon kansainvälisissä hirvenhaukkukokeissa peräti 98 pisteen edestä, eli teki lähes täydellisen suorituksen. Vastaavia pistemääriä on tehty ennenkin, mutta kuinka usein koiralla on ollut ikää vasta vuosi ja neljä kuukautta!

Täyden kympin koira

Teo keräsi täydet kymmenen pistettä kaikilta muilta osa-alueilta, paitsi löytöhaukusta ja pakenevan hirven seuraamisesta, joissa se menetti molemmista yhden pisteen. Minuutti koe-erän loppumisen jälkeen koira jo oli kutsusta omistajansa luona.

Teon omistaja, tervolalainen Lauri Vuokila kertoo, että koe oli koiran ensimmäinen. Tämän vuoden elokuun 20. päivä se otti elämänsä ensimmäisen hirvihaukun ja sen jälkeen niitä onkin piisannut. Yhtään hirveä ei Teon haukusta ole vielä kaadettu.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?