Toimittaja: Kari Kaulanen

YLITORNIO – Ylitornion kunnanhallitus ei hyväksynyt sivistyslautakunnan esitystä lukiotoiminnan järjestämisvastuun siirtämistä kunnalle. Sen sijaan päätettiin esittää valtuustolle, että johtavista viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä nimetään neuvotteluryhmä. 

Ryhmä ryhtyy käymään yhteistyöneuvotteluja Ylitornion Yhteiskoulun Kannatusosakeyhtiön kanssa. Tavoitteena on lukiokoulutuksen säilyminen Ylitorniolla.

Kansainvälinen moottoriliitto FIM sekä Suomen Moottoriliitto ry haluavat järjestää jääspeedwayn MM-karsintakilpailun Ylitornion Ainiovaaran hiihtostadionilla 11.–12.1.2019.

Aiemmin kilpailun vastuullisena järjestäjänä on ollut Oulun Moottorikerho Oy. Nyt järjestäjänä tulisi toimimaan Suomen Moottoriliitto. Moottoriliitto on esittänyt Ylitornion kunnalle yhteistyötä. Kunnan osuutena tulisi olemaan radan ja varikkoalueen tekeminen. Teknisen johtajan Jarmo Jaakon mukaan kustannukset tulisivat olosuhteista riippuen olemaan 10 000–15 000 euroa.

Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto esitti kunnan osallistumista ja perusteli sitä tapahtuman myönteisillä vaikutuksilla alueen elinkeinoelämään ja Ylitornion näkyvyyteen sekä kotimaassa että kansainvälisissä tiedotusvälineissä.

Lue lisää Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?