Toimittaja: Kaisu Niska

Riitta Vesterinen, Jenna Kangas, Emilia Kostiander ja Marianne Kostiander toivovat, että hyvään harrastukseen tulisi mukaan lisääkin naisia.

MELLAKOSKI – Monella kylällä ollaan huolissaan kylän hirviporukan ukkoutumisesta, miesporukan keski-ikä kun alkaa olla seitsemänkympin kieppeillä. Mellan Erän hirvimiesten ei tarvitse kantaa huolta tämän vuoksi, päinvastoin.

Mellan Erän hirviporukoissa on kaikkiaan reilut 50 jäsentä, mutta kuten Veikko Kostiander toteaa, jäseniä ei enää sovi sanoa hirvimiehiksi. Runsaan yhdentoistatuhannen hehtaarin metsästysalue on jaettu Mellan Erässä kolmelle pyyntiryhmälle. Ryhmissä on 16, 17 tai 18 henkeä.

– Tämä meän ryhmä on numero kolme ja tässä on 17 henkeä, ja heistä kolme on naisia. Meidän ryhmässä olemme siis hirvihenkilöitä, Veikko Kostiander sanoo.

Ryhmän keski-ikä on arviolta lähellä viittäkymmentä tai jopa alle. Ryhmän nuorin jäsen on 12-vuotias Eeli Kostiander, jolla on hallussaan metsästyskortti, mutta hirvikortti on vielä ampumatta. Ei kuitenkaan ole epäilystäkään, etteikö sitä suoriteta niin pian kuin vain on mahdollista.

Lue lisää Meän Tornionlaaksosta sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?