Toimittaja: Pirjo Satta

Aada, Heidi ja Petri ehtivät kertoa ajatuksiaan kesken hääviikon kiireitään.

YLITORNIO – Eipä arvannut 22-vuotias kittiläläinen Heidi Mokko vuonna 2012 auton hajottua Aavasaksalle, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan ihanalla ja odottamattomalla tavalla. Hänen kaksoissisarensa Niina asui miehensä Jukan kanssa Ylitorniolla ja niinpä Jukka pyysi Kalixista syntyisin olevaa ystäväänsä ja autonasentajaa Petri Välimaata kiiruhtamaan neitosen avuksi auton korjauksessa.

Heidi ja Petri olivat nähneet pikaisesti jo pari vuotta aiemmin Jouko Lahden Tengeliön kaupalla, missä poristiin niitä näitä. Petri oli ollut siellä kesätöissä marjoja vastaanottamassa, mutta romanssin puhkeaminen odotti vielä oikeaa hetkeä.

Taitavana autonkorjaajana tunnettu Petri korjasi hetkessä Heidin auton ja ostikin sen vielä itselleen. Nuoripari huomasi aika pian, että sydämet löivät samaan tahtiin. Huumorintaju oli samanlainen, samoin kiinnostus autoihin ja niiden korjaamiseen.

Heidi ja Petri istuivat yömyöhään Niinan ja Jukan olohuoneessa juttelemassa ja kahviakin taisi mennä sinä yönä pannullinen. Heidin oli tarkoitus tulla kahvistelemaan uudelleen Ylitorniolle Levin töiden jälkeen ja yövuoron päätyttyä Heidi ajoikin muutaman päivän kuluttua suoraan Petrin luo. Petrillä se yö meni siivotessa eikä mennyt kauakaan, kun Heidi muutti pysyvästi Petrin luo silloiseen kotiin Kuivakankaalle.

Lue lisää Torkkarin sivulta 16.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?