Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Riistanhoitoyhdistys suosittelee metsästäjiä tyytymään enintään kolmeen raavaaseen lintuun pitkästä pyyntiajasta huolimatta.

TORNIONLAAKSO – Tuleva syksy näyttää erämiehen silmin tavallistakin houkuttelevammalta. Kolmiolaskennat ja muut havainnot maastosta kertovat voimakkaasti kasvavasta maalintukannasta ja hirvenpyytäjilläkään ei pitäisi olla valittamista kaatolupien määrän suhteen: Ne ovat kuluvana vuonna lähes ennätyksellisen suuret, sillä yhdistyksen alueelle on myönnetty lupa yhteensä 664 hirven kaatoon. Vain muutamana aikaisempana vuotena kaatolupamäärä on ollut yhdistyksen historiassa tätä korkeampi.

Hirvenmetsästyksenjohtajan vastuuta ja valtaa kasvatettiin voimakkaasti uudessa metsästyslaissa. Toissa lauantaina pellolaiset metsästyksenjohtajat ja -varajohtajat saivat tuhdin kertauspaketin metsästyksen järjestämiseen kuuluvista asioista. Riistakeskus Lapin tuore riistasuunnittelija Eerojuhani Laine sekä yhdistyksen toiminnanohjaaja Maija-Liisa Pakisjärvi kertoivat tärkeimmät asiat, jotka johtajien on muistettava ja otettava huomioon seuruepyynnissä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?