Toimittaja: Pirjo Satta

Eve käy toisinaan katsomassa Jenni Salmen omistamia Luke ja Janni hevosia. Kuvassa ovat kaksi ystävystä, Eve ja Luke.

YLITORNIO – Ylitorniolaisen 16-vuotiaan Eveliina Vierimaan rakkaus hevosiin ja keppihevosiin heräsi jo kuusivuotiaana. Iloinen ja mielikuvituksekas pikkutyttö katsoi televisiosta hevoseen liittyviä elokuvia, leikki ja ratsasti keppihevosilla hyppien itse tehtyjen esteiden yli.

Keppihevosella ratsastaminen ei ollut hänelle suinkaan mikään lapsen ohimenevä innostus, vaan sitä jatkui usean vuoden ajan. Päättäväisellä Evellä oli mielessään jo tulevaisuudensuunnitelmia nuoresta iästä huolimatta.

– Kiinnostus keppihevosiin heräsi mulla oikeiden hevosten myötä. Ensimmäisen keppihevosen mie tein 13-vuotiaana, mutta se unohtui kaappiin joksikin ajaksi. Löysin sen, ja siitä innostus nousi uudemman kerran. Mie olen oppinut kaikki kokeilun kautta, kokeillut eri tyylejä vuosien varrella.

– Keppihevostyylejä on yhtä monta kuin on tekijää. Vain taivas on rajana, miten luovuutta voi toteuttaa. Tyylini on muuttunut vuosien varrella, ratsujen ulkonäkö ja kestävyys ovat parantuneet.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulla 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?