Toimittaja: Ari Södervall

OULU – OuluZonen radalla ahettiin viikonloppuna jokamiesluokan liigan Suomen mestaruudesta. Kisassa oli mukana 18 joukkuetta, ja voiton nappasi Pellon Moottorikerhon Vääksyn Betoni Team -joukkue.

Lauantain karsinnoissa lohkovoiton saalistanut Pellon Moottorikerhon Vääksyn Betoni tiimi oli kovassa vireessä myös sunnuntaina. Se pysyi kärkipaikalla niin finaalikarsinnoissa kuin suurimman osan finaalilähdöistäkin.

Vääksyn Urhailuautoilijat on Pellon Moottorikerhon kummiseura. Molemmat on perustettu vuonna 1981. Seura oli myös ensimmäinen, joka tuli Oulun pohjoispuolelle osallistuakseen kymmenellä autolla jäärata-ajoihin Pellossa. Tämä tapahtui vuonna 1986.

Pahimmaksi haastajaksi nousi Konneveden moottorikerhon Konnekuljetus Team. Pellon mestaruus varmistui vasta päivän toiseksi viimeisessä lähdössä. Joukkueen paras pistemies oli Kimmo Angervisto neljällä ykköstilalla ja kahdella kakkostilalla. Janne Viitikko puolestaan ajoi viisi lähtöä voittaen jokaisen.

Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämässä kilpailussa myös pronssimitaleista taisteltiin toiseksi viimeiseen lähtöön saakka.

Pronssia vei etuvetokalustolla kilpaillut Vakka-Suomen Urheiluautoilijoiden AMS-Team. Satakunnan Urheiluautoilijoiden Team Rajala Motorsport jäi pronssista ainoastaan viisi pistettä.

Team Rajala nousi neljänneksi aivan viimeisissä lähdöissä. Rauman Urheiluautoilijoiden Alsecco Team jäi ainoastaan pisteellä. Kuudes finaaleihin selvinnyt tiimi oli Lapuan urheiluautoilijoiden PRP Racing Team. (AS)

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?