Toimittaja: Kari Kaulanen

JUOKSENKI – JUOKSENGI – Anne Kenttä, Virpi Isaksson ja Tanja Lepistö olivat jo käyneet kastautumassa Tornionjokeen eli uineet Ruotsin puolella Swim the Arctic Circle -tapahtumaan kuuluvan kahden kilometrin matkan. Mari Alarvo ja Marko Kahelin olivat jättäneet Väylään tutustumisen keskiyön matkaan Suomen Juoksengista Ruotsin Juoksengiin.

Kaikki viisi harrastavat uintia Oulun Lohien aikuisten harrasteryhmässä. He ovat uineet pääasiassa uimahalleissa, mutta ruvenneet tänä kesänä harrastamaan myös avovesiuintia, lähinnä Oulujoessa.

Harjoituksia on kolme kertaa viikossa, mutta kaikki vakuuttivat yhteen ääneen, että he eivät suinkaan harrasta hampaat irvessä, vaan hymyssä suin.

– Avovesiuinti on hieman kuin lenkillä kävisi. Siinä näkee maisemia eri näkökulmasta kuin normaalisti, Marko kuvaili.

Hallit ja Oulujoki eivät ole ainoat vedet, jossa he uivat. He ovat käyneet uintileirillä Teneriffalla ja ovat menossa sinne tänäkin vuonna. Vaikka kyse ei ole kilpauinnista, ryhmällä on talvisin oma valmentaja, joka tulee mukaan myös Teneriffalle.

No, poikkeus vahvistaa säännön. Marko nimittäin kertoi osallistuneensa jonkin verran ikämiesryhmien masters-uintikilpailuihin.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulla 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?