Toimittaja: Kari Kaulanen

Julie Peyrard, Julien Bresson, oppaana toiminut Nico Huttunen ja Osmo Pekonen valmistautuvat lähtemään Tornionjoelle.

PELLO – Tuskin oli edellinen elokuvaryhmä ehtinyt karistaa Pellon pölyt jaloistaan, kun uusi jo saapui paikalle. Tällä kertaa kyseessä oli saksalais-ranskalaiselle ARTE-kanavalle ohjelmaa tekevä freelancer-parivaljakko Julie Peyrard ja Julien Bresson. Heistä Julie hoiti ohjaamisen ja Julien kuvaamisen ja äänittämisen.

Kolmas mukana ollut henkilö oli niin filosofian kuin yhteiskuntatieteiden tohtoriksi väitellyt Osmo Pekonen. Hänen väitöskirjansa, jonka hän on kirjoittanut ranskaksi, käsittelee Maupertuisin retkeä Suomeen. Hän on kirjoittanut myös toisen aihetta käsittelevän kirjan, joka on niin ikään julkaistu ranskaksi.

Julie Peyrard puolestaan on törmännyt aiheeseen lukiessaan netistä Suomea käsitteleviä sivustoja ja löytänyt sitä kautta niin Pellon kuin Pekosen.

Maupertuis-jakso on osa laajempaa Suomea käsittelevää sarjaa. Muut 13 minuuttia pitkät jaksot käsittelevät Jean Sibeliusta, Alvar Aaltoa ja Suomen suurisuhtinaskunta-aikaa.

Pellossa kuvauksia suoritettiin Väylällä, missä venemiehenä toimi Nico Huttunen Pellon Helmestä, sekä Kittisvaaralla olevalla Maupertuis-muistomerkillä. Lisäksi kuvattiin Kattilakoskella ja Aavasaksalla. 

Kuvauksissa käytettiin paljon dronea, eli tiedossa on – toivottavasti – hienoja ilmakuvia Tornionlaaksosta.

Ohjelma esitetään ARTE-kanavalla syksyn tai alkutalven aikana.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?