Toimittaja: Kari Kaulanen

KONTTAJÄRVI – Hoikkaniemen ranta Konttajärvellä on mainio paikka erilaisten kylätapahtumien järjestämiseen. Viime lauantaina rantaan keräännyttiin tekemään vihtoja, jotka ovat toisten mielestä vastoja.
     Oppimestarina toimi kyläseuran puheenjohtaja Jaakko Rautio, joka oli kerännyt tapahtumaa varten kahmalokaupalla raaka-ainetta eli erikokoisia rauduskoivun oksia.
Kokeneena vihdantekijänä hän oli sitä mieltä, että sillä, onko oksat kerätty ylä- vai alakuun aikana, ei ole merkitystä. Sen sijaan on tärkeää, että oksat ovat kuivat. Sateen jälkeen niitä ei siis kannata mennä hakemaan.
     Jaakko teki sitomista varten myös muutaman vitsaksen, mutta ajan säästämiseksi pääosa valmistuneista vihdoista sidottiin polkupyötän sisäkumista leikellyillä lenkeillä.
Paikalla kävi parisenkymmentä henkeä, jotka nauttivat lämpenevästä ilmasta, leppoisasta tunnelmasta, mukavista tarinoista ja kyläseuran tarjoamista makkaroista ja munkkikahveista. Lisäksi useimmat lähtivät kotiin kainalossaan itse tehty vihta tai vasta – joillakin useampikin.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?