Toimittaja: Kaisu Niska

Kari Järvinen kiinnitti Niuron laavulle melontareitistä kertovan kyltin.

YLITORNIO – KJ Experiencen Kari Järvinen istuu tulistelemassa Niuron rannassa olevalla laavulla ja tutkii gps-koordinaatteja. Paikasta tulee alueelle tehtävän erämelontareitin päätöspiste, mutta reitin kyltityksen Järvinen on päättänyt aloittaa Niurosta ylöspäin.

Kyltit on saatu painajalta reilu puoli tuntia aikaisemmin ja nyt Järvinen lyö viimeisen pisteen kyltin Lohijoonaksen seinään. Pari viikkoa sitten Järvinen suoritti koko 160 kilometriä pitkän melontareitin kartoituksen lähtien Kolarin Aalisjärveltä ja päätyen Tornionjoelle.

– Aalisjärvellä lähdetään erämaaolosuhteista, joki on villi erämaajoki, jossa voi olla tuulen tai majavan kaatamia puita tiellä, Järvinen kertoo ja tuumaa, että siellä kun meloo ajan kanssa hiljakseen ja katselee ympärilleen, voi nähdä pesiviä joutsenia, majavia ja kukaties vaikka karhun rantatiheikössä.

– Ensimmäisten kymmenen kilometrin matkalla on vain yksi mökki, mikä näkyy joelle. Kielisestä alaspäin on pari mökkiä, mutta niitäkään ei välttämättä huomaa joelta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?