Toimittaja: Kaisu Niska

Varttimaratonin ja puolikkaan matkan juoksijat starttaavat matkaan.

YLITORNIO – Aavasaksan Kisan järjestämät Aurinkomaraton sekä lasten Aurinkojuoksu juostiin viime viikonloppuna kauniissa aurinkoisessa säässä. Nyt 17. kerran järjestetty maraton keräsi reilut sata osanottajaa. Maratonin voittoon juoksi toisen kerran peräkkäin Ylitornion oma poika, Jussi Herttuala, joka voitti kisan ajalla 2.59.22.

Pisimmän ajan maratonilla viihtyi Sodankylästä saapunut Matti Huotari, joka on juossut peräti kolmesataa maratonia. Huotarin loppuaika oli 8.05.40,25, ja hän taivalsi osan matkasta kävellen.

Suurin osallistujamäärä oli varttimaratonille ja puolikkaille lähtevien ryhmässä, jossa matkaan starttasi reilut 50 juoksijaa.

Alkumatkalla juoksijoiden takaa puhalsi voimakas myötätuuli, joka oli takaisin tullessa vastainen ja edelleen voimakas.

Lasten Aurinkojuoksun osanottajia tuuli ei paljoa haitannut, vaan pienimmät pinkaisivat satasen melkoisen vauhdikkaasti ja isommatkin jaksoivat hyvin puolentoista kilometrin matkan. Kaikille osanottajille oli palkintona mitali ja karkkipussi; kumpi niistä lie sitten se arvokkaampi.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?