Toimittaja: Kari Kappinen

Pelloon rakennetaan oma ajo- ja temppurata. Kuvituskuva: Trail It Oy.

PELLO – Pellon kunta vastaanottaa Kriston Kiinteistöt Oy:n Ulla ja Jukka Kristolta tontin toimintapuiston rakennuspaikaksi. Alue sijaitsee kuntakeskuksessa Pyrevä-puiston vieressä, jossa on järjestetty aiemmin muun muassa Pellon markkinoita.

Asiasta päätti Pellon kunnanhallitus kokouksessaan tiistaina.

Pellon kunnanvaltuusto on talousarviokokouksessaan varannut määrärahan mahdollisimman laajoja kuntalaisryhmiä palvelevan toimintapuiston rakentamista varten. Käyttäjäkohderyhmänä on kaikenikäisiä vierailijoita lapsista ikäihmisiin.

“Arhmaan toimintapuistoon” rakennetaan erityisesti nuorille suunnattu pump track -rata ja kaikenikäisille käyttäjille tarkoitetut turvalliset aktivointivälineet.

Pump track on rata, jossa on kumpuja, kumpareita ja kaarteita. Siinä voi liikkua polkupyörän lisäksi esimerkiksi skeitti- eli rullalaudalla ja rullaluistimilla.

Hankkeen kustannusarvio liikuntalaitteineen on 100 000 euroa, josta lahjoituksena saadaan 20 000 euroa. Kunnanjohtaja Eero Ylitalon mielestä Kristojen suhtautuminen kunnan asumisviihtyvyyden kehittämiseen on esimerkillistä kansalaistoimintaa, josta Pellon kunta on todella kiitollinen.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?