Toimittaja: Kari Kauppinen

PELLO – Tiina-Mari Enbuska aloittaa kauppiasuransa Pellossa kahdella K-marketilla, Kunnantiessä ja Ylirannassa.

– Tuntuu todella mukavalta astua kauppiaan saappaisiin, Enbuska toteaa.

Hänen äitinsä Marjo-Riitta Konttaniemi on toiminut yli 21 vuotta kauppiaana Ylirannalla sekä myös vuodesta 2017 Kunnantiellä.

– Kauppapaikat henkilökuntineen ja asiakkaat ovat tuttuja, joten siinäkin mielessä on helppoa aloittaa yrittäjänura, Enbuska sanoo.

Alalla parikymmentä vuotta

Tiina-Mari Enbuska on työskennellyt kaksikymmentä vuotta kaupan alalla, alussa äitinsä palveluksessa ja sitten Oulussa Spar-kaupoissa. Pelloon hän palasi takaisin 2006 ja siitä saakka hän on työskennellyt molemmissa K-marketeissa.

K-ryhmän kauppiasvalmennuksen Enbuska suoritti vuonna 2009.

Tulevasta hän kertoo, että hävikkiä vähennetään edelleen.

– Tulemme kiinnittämään entistä enemmän huomiota hävikin hallintaan ja syömäkelpoista ruokaa lahjoitetaan paikalliseen ruoka-apuun.

Aktiivinen liikkuja

Tiina-Mari Enbuskan perheeseen kuuluu puoliso Jani ja neljä tytärtä, jotka ovat iältään 1,5 – 18 vuotta.

– Vanhin lapsista opiskelee Oulussa lukiossa ja nuorin aloittelee päiväkotielämää. Vapaa-aika kuluu lasten ja omien harrastusten parissa.

– Harrastan monipuolisesti liikuntaa, tällä hetkellä muun muassa crossfitia, hiihtoa ja kuntosalia. Lisäksi olen jo useamman vuoden toiminut Pellon Moottorikerhon rahastonhoitajana ja tämän vuoden alusta olen myös Pellon Yrittäjien hallituksessa mukana.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?