Toimittaja: Kari Kauppinen

YLITORNIO – Aawastock-musiikkifestivaali järjestetään kolmentoista vuoden tauon jälkeen Aavasaksanvaaralla 8.-9. heinäkuuta ensi vuonna.

Ensimmäisestä festivaalista on kulunut ensi vuonna kaksikymmentä vuotta. Aawastock järjestettiin aiemmin vuosina 2002-2007 ja 2009.

Festivaalia juhlitaan luonnonsuojelualueen keskellä Kruununpuistossa. Järjestäjät lupaavat kaiken tapahtuvan rauhoitusmääräysten ehdoilla.

Kaksipäiväisellä festivaalilla kuullaan ensi kesänä kotimaisen vaihtoehtorockin ja -popin eturivin artisteja sekä indiemusiikin tuoreita tulokkaita.

CMX pääesiintyjiä

Festivaalin yksi pääesiintyjistä on CMX. Järjestäjät kertovat, että kun orkesterilta itseltään kysyttiin, missä he vielä haluaisivat soittaa, vastaus oli Aavasaksa.

Toinen julkaistu esiintyjäkiinnitys on artistitulokas SUAD. Musiikkipiireissä arvostettu indiehelmi keikkailee ensi kesänä ensimmäistä kertaa Lapissa.

Jokiristeily ja metsäjoogaa

Musiikin lisäksi yleisötapahtuma tarjoaa oheisohjelmaa, kuten metsäjoogaa ja jokiristeilyn saunalautalla. Festivaali panostaa ohjelman lisäksi laadukkaaseen lähiruokaan ja panimotuotteisiin.

Festivaalin yleisömäärä pidetään maltillisena. Liput tulevat myyntiin kevättalvella 2022.

Tapahtumaa hallinnoi Ylitornion kunta ja festivaaliorganisaationa toimii sen nimeämä tuotantotiimi promoottorinaan festivaalin perustaja Tommi Lantto.

– On ollut hienoa havaita, kuinka laajaa tukea tapahtuma on saanut Ylitornion kunnalta. Festivaali on ollut toivottu. Aawastock on luonut nyt nahkansa ja tulee takaisin parempana kuin koskaan, järjestäjät iloitsevat.

Aawastockin lopullinen ohjelma julkaistaan keväällä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?