Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Ainiovaaran koulun pihalla riittää tekemistä välitunneilla.

YLITORNIO – Valtakunnallinen Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) toteuttama kouluterveyskysely paljasti, että Ylitornion kouluihin oli tullut parannusta aiempiin vuosiin nähden monella osa-alueella. 

Huolenaiheitakin nousi esiin, vaikka Ylitornio saikin hyviä hyviä tuloksia monessa asiassa. Kysely tehtiin 4–5.-luokkalaisille sekä 8–9.-luokkalaisille.

Ylitornion sivistysjohtaja Hanna Lintupuro, perusturvajohtaja Eija Lampela sekä kouluterveydenhoitaja Jenni-Marja Mäkikyrö istahtivat saman pöydän ääreen, ja kävivät läpi kyselyn antia.

Ylitorniolla kehitystä oli tapahtunut muun muassa aamupalan ja koululounaan syömisessä, sekä suhtautumisessa raittiuteen ja päihteisiin. Ylitornio sai pisteitä myös siitä, että suurin osa koululaisista pitää koulunkäynnistä, ja koulussa on hyvä työrauha. Moni vastasi, ettei ole kokenut kiusaamista ollenkaan, mikä oli koko Suomen mittapuulla hyvä tulos. 

Ylitornion oppilaista 80 prosenttia koki olevansa osa kouluyhteisöä. He myös kokivat pystyvänsä osallistumaan koulun yhteisten sääntöjen suunnitteluun. Valtakunnallisesti tulos oli tällä osa-alueella 71 prosenttia.

Lue liää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?