Toimittaja: Kari Kauppinen

LÄNSI-POHJA – Kokoontumisrajoitukset ovat edelleen välttämättömiä. Länsi-Pohjan alueen kunnissa on viime viikkojen aikana otettu käyttöön kokoontumisrajoituksia ja lisäksi alueella on voimassa valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset, jotka ovat voimassa vuoden loppuun. Rajoitusten vaihtoehtona on koronapassin käyttöönotto.

Alueen epidemiatilanne on edelleen vaikea. Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee, että rajoituksia jatketaan kunnissa 16.1.2022 asti siten, että kokoontumisrajoitusta kiristetään 20 henkeen. Kokoontumisrajoitus koskisi sisätiloissa tapahtuvia korkean ja kohtalaisen riskin tapahtumia, julkisia kokouksia ja yleisötilaisuuksia 16-vuotiaista alkaen. Rajoituksen voisi välttää koronapassin käyttöönotolla. Pandemiatyöryhmä suosittelee lisäksi, että henkilömäärärajoitusta noudatetaan myös yksityisissä tilaisuuksissa.

Sairaalassa seitsemän

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu tällä viikolla kaksitoista koronavirustartuntaa keskiviikkoaamupäivään mennessä. Viime viikon tartuntamääräksi varmistui tarkastuslaskennan jälkeen 61 tapausta. Niistä kymmenen todettiin Ruotsin puolella asuvilla, jotka kävivät koronatestissä rajan testauspisteellä.

Viime viikolla todetuista paikallisista tartunnoista vain 60 prosenttia pystyttiin jäljittämään. Tämä kertoo siitä, että tautia liikkuu vapaasti väestössä. Meri-Lappi on yhä epidemian leviämisaluetta.

Länsi-Pohjan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa koronan vuoksi seitsemän potilasta. Sairaalahoidon tarve on viimeisen viikon aikana hieman vähentynyt ja erillinen koronateho on voitu purkaa.

Länsi-Pohjan alueella ei ole toistaiseksi todettu yhtään omikron-variantin aiheuttamaa tartuntaa.

Kaikki tutut koronaturvatoimet – hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskinkäyttö – ovat edelleen ajankohtaisia.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?