Toimittaja: Minna Siilasvuo

Harry Ylisaukko-oja sai Pellon kulttuuripalkinnon Eero Ylitalolta ja Miia Kallioiselta.

TURTOLA – Pellon itsenäisyysjuhla vietettiin tänä vuonna hyvin perinteiseen ja turvalliseen tapaan. Ensin juhlaväki kokoontui Turtolan kirkkoon jumalanpalvelukseen ja osa siirtyi sieltä muutaman askeleen päähän seurakuntakodille itsenäisyyspäivän pääjuhlaan kakun, kahvin ja ohjelman pariin.

Kirkkoherra Riittaleena Tuomi herätteli koskettavassa saarnassaan ihmisiä pohtimaan, tarvitaanko jo liian suuria uhrauksia maailman pitämiseksi liikkeellä yhä kiihtyvällä vauhdilla. Miksi pohjoisen kotimaamme tuottamat hyvät hedelmät jakautuvat niin epätasaisesti?

– Epätasaisuutta on helppo kommentoida siten, että jokaisella on vapaus ja vastuu tehdä työtä sen eteen, että pärjää tai vaurastuu. Mutta entä kun kyse ei ole vain toimeentulosta tai omaisuuden kartuttamisesta, vaan jostain, mitä emme vielä ymmärrä: Miksi kuilu hyvin- ja pahoinvoivien välillä kasvaa ja syvenee? Miksi lapsiperheiden köyhyys, monen polven syrjäytyneisyys ja yksinäisyys kasvavat?

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8-9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?