Toimittaja: Minna Siilasvuo

Juho Loukkonen esitteli valtuutetuille YIT:n tuulivoimahanketta.

PELLO – Pellon luottamushenkilöille on tarjottu aimo annos tietoa tuulivoimasta valtuuston tuulivoimailtakoulussa. Valtuutetut istuivat kiltisti koulun penkillä, kun peräti kolme eri tuulivoimayhtiötä esitteli heille suunnitelmiaan. Kysyttävää riitti.

Ensimmäisen esittelyvuoron saivat wpd Finland Oy:n Mattias Järvinen ja Simon Strömgård, jotka esittelivät Palovaaran tuulivoimahanketta.

Alun perin Palovaara–Ahkiovaara-hankkeessa oli 26 voimalaa, mutta alkuperäisestä suunnitelmasta on poistettu Ahkiovaara etenkin Ratasjärven alueeseen kohdistuvien maisemavaikutusten takia, ja kaksi pohjoisinta voimalaa merikotkan takia. Nykyisessä kaavassa on 17 voimalaa. Suurin osa alueesta on talousmetsää. YVA-menettely on toteutettu vuosina 2014–2015.

– Tornionjoelle on seitsemän kilometriä, ja lähimmät asutukset ovat kahden ja puolen kilometrin päässä. On harvinaista, että tilaa on näin paljon.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?