Toimittaja: Minna Siilasvuo

Pellon ja Ylitornion kunnanhallitukset ja johtavat viranhaltijat kokoontuivat Juoksengin Nuorisotalolle tutustumaan toisiinsa ja suunnittelemaan yhteisiä kujeita.

JUOKSENKI – Vuonna 2015 Meän Tornionlaakso väitti aprillijutussaan, että Pellon ja Ylitornion kuntien yhdistymissuunnitelmat ovat jo pitkällä, ja suuri yksimielisyys vallitsee ainakin siitä, että uusi kuntakeskus syntyy Juoksenkiin. Lisäksi kunnat suunnittelivat perustavansa oman sote-alueen yhdessä Övertorneån kanssa.

Ihan näin pitkällä ei sentään olla vieläkään, mutta askel yhteistyön suuntaan on otettu – ja missäpä muualla kuin Juoksengissa! Pellon ja Ylitornion kunnanhallitukset nimittäin kokoontuivat Ylitornion valtuuston puheenjohtajan Tanja Joonan johdolla viikko sitten Juoksengin nuorisotalolle keskustelemaan tulevista yhteistyön muodoista.

– Ehkä meillä on tulevaisuudessa esimerkiksi yhteisiä työntekijöitä, Ylitornion kunnanjohtaja Maija Pihlajamaa totesi.

Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo oli myös varovaisen toiveikas yhteistyön suhteen.

– Toivon, että vaikka emme saisi muuta aikaan, saataisiin ainakin rikotuksi se myytti, että naapurukset eivät voi tehdä yhteistyötä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?