Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Pikkujouluihin ei aina kuulu alkoholi, vaan pääpaino voi olla hyvässä ruuassa ja tunnelmassa.

TORNIONLAAKSO – Ylitornion ja Pellon pikkujouluja juhlitaan tänä vuonna, mutta koronarajoitukset huomioon ottaen. Rajoitusten vuoksi pikkujouluja vietetään nyt pienillä kokoonpanoilla, ja osa suuria juhlia kaavailleista on joutunut peruuttamaan juhlintansa.

Viime vuoden pitämättä jääneet juhlinnat ovat harmittaneet alueen ravintoloita, sillä pikkujoulut muodostavat suuren osan ravintoloiden vuoden liikevaihdosta.

Iltajuhlasta joululounaaksi

Länsi-Pohjan koronatilanne on vaikeutunut viime aikoina, ja alueella on todettu myös ravintolalähtöisiä tartuntaketjuja. Tämä heijastuu Ylitornion pikkujoulujen juhlintaan.

Yksi alueen yrityksistä, jolla iltapainotteiset pikkujoulut vaihtuivat päiväruokailuun, on ylitorniolainen Riekkola Infra Oy.

Firman toimitusjohtaja Ismo Riekkola kertoo, että suunnitteilla oli saunailtamainen pikkujoulu ruuan kera. Koronatilanteen vuoksi suunnitelmiin tuli muutos. Parinkymmenen hengen yrityksen henkilökuntaa työskentelee eri puolilla maakuntaa, eikä riskiä karanteeneihin tai tartuntoihin haluta ottaa.

– Pikkujoulut ovat jo parin vuoden ajalta pitämättä, sillä korona sotkee suunnitelmia. Iltariennoista tuli päiväruokailu, Riekkola sanoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 16-17.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?