Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo tapasi Suomen sisäministeri Maria Ohisalon lokakuussa Torniossa.

TORNIONLAAKSO – Pientenkin kuntien, kuten Pellon ja Ylitornion, ääni on mahdollista saada kuuluviin myös suuressa Suomen maassa. Kuntien välinen yhteistyö onkin nyt tärkeässä asemassa lähestyvien aluevaalien alla.

Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo kertoo, että Lapin pienet kunnat ovat yhdistäneet voimansa kunnanjohtajaverkostolla, joka mahdollistaa kuntien äänen kuulemisen. Nyt on jo kunnanjohtajaverkoston kolmas vuosi. Verkostossa ovat mukana kaikki Lapin 21 kuntaa.

Tapaamiset ovat säännöllisiä, niissä kokoonnutaan ja vaihdetaan kuulumisia. Ennen koronaa perustettu verkosto tuli tarpeeseen, sillä kunnanjohtajan työ on yksinäistä.

– Kokouksissa voimme vaihtaa kuulumisia ja jakaa tietoa. Etenkin koronavuonna tämä osoittautui kullanarvoiseksi. Verkosto on hyvä foorumi saada pienen kunnan ääni kuuluviin, sillä siellä ovat pienet ja suuret samassa porukassa.

Kokoontumisten puheenjohtajuudet kierrätetään. Pienet kunnat, kuten Pelkosenniemi, ovat kokouksissa tasavertaisia suurten kanssa. Kunnanjohtajaverkosto pystyy ottamaan yhteyttä ministeriöihin, ministereihin ja valtakunnan päättäjiin paremmin kuin Pello yksin tai yhdessä Ylitornion kanssa.

– Poliitikot saattavat vetää kotiinpäin, mutta kunnanjohtajaverkostossa me kaikki ollaan tasavertaisia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?