Toimittaja: Minna Siilasvuo

Pirta Melaluoto luki virallisen valtakirjan. Piispa Jukka Keskitalo ja Riittaleena Tuomi kuuntelivat.

PELLO – Pellon seurakunta sai pitkästä aikaa oman paimenen, kun tehtävää hoitanut Riittaleena Tuomi asetettiin kirkkoherran virkaan sunnuntain piispanmessussa. Lähes kuusi tuntia kestäneissä juhlallisuuksissa oli tarjolla sekä hengen että ruumiin ravintoa; puheita, musiikkiesityksiä ja hupailua.

Tilaisuus kirkossa alkoi seurakuntapastori Katja Saarikosken tervehdyssanoilla, jonka jälkeen ristisaatto asteli kirkkoon kirkkokuoron laulaessa.

Piispa Jukka Keskitalo kertoi kirkossa haluavansa apostoli Paavalin sanoin kehottaa Riittaleena Tuomea pitämään huolta laaja-alaisesti niin itsestään, laumastaan kuin seurakunnastaankin.

– Läheisten ja ystävien kanssa vietetty aika, liikunta, luonnossa kulkeminen lataavat akkuja myös paimenen tehtävään. Seurakunnan paimen tarvitsee myös hiljaisuutta ja yksinäisyyteen vetäytymistä vastapainona työn jatkuvalle vuorovaikutukselle.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?