Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Kunnon Mummola -tapahtumassa pystyi testaamaan myös heittotarkkuuttaan. Kuvassa Milja Rautio (vas.) ja Tuula Keurulainen heittämässä hernepussia.

YLITORNIO –- Kunnon Mummola kokosi ikäihmisiä yhteen Ylitornion Kuntotalolle ja Meltosjärvelle. Lapin Liikunta ry:n terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä kertoo, että suurin tavoite Kunnon Mummolalla on ehkäistä ikäihmisten kaatumista, ja täten edesauttaa vanhusten mahdollisuuksia asua kodissaan kauemmin. Tapahtumassa pystyi testaamaan omaa tasapainoaan, puristusvoimaansa, ja mittaamaan omaa kehonkoostumustaan. Tulosten mukaan sai neuvoja arkeen, muun muassa miten parantaa omaa lihasvoimaa ja tasapainoa.

– Lihaskunnosta huolehtiminen on äärettömän tärkeää, jo ihan yleisen toimintakyvyn kannalta. Etenkin jalkojen lihasvoimasta huolehtiminen, että pääsisi sängystä ylös. Itselle pitää löytää mieleinen liikuntalaji, niin liikuntakin sujuu mukavammin, Lapin Liikunta ry:n terveysliikunnan kehittäjä Riina Jänkälä muistuttaa.

Tapahtumia järjestämässä ollut Jänkälä kertoo, että ikäihmiset ovat olleet todella aktiivisia ja hyväkuntoisia. Eläkeikäiset saattavat olla paremmassa kunnossa kuin työikäiset, ja monella isona motivaation lähteenä onkin se, että saisi olla kotona mahdollisimman pitkään. Ikäihmisten ikäluokka on tottunut tekemään fyysistä työtä, ja se näkyy kunnossa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?