Toimittaja: Minna Siilasvuo

Erkki Muukkonen jätti aloitteen puhelinedun poistamisesta puheenjohtajistolta. Kuuntelemassa Pentti Lakkala, Tiina Paakki ja ensimmäistä kertaa valtuuston kokoukseen osallistunut nuorisovaltuutettu Emmi Pantsar.

PELLO – Pellon valtuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan pitää kunnan tuloveroprosentin ennallaan 21,25 prosentissa korotuspaineista huolimatta.

Myös kiinteistöveroprosentit päätettiin säilyttää tämän vuoden tasolla lukuun ottamatta voimalaitoksia, joiden veroprosenttia korotetaan 0,10 prosenttiyksiköllä.

Vuoden 2022 yleinen kiinteistöveroprosentti on siis 1,25, vakituisen asuinrakennuksen 0,41, muun kuin vakituisen asuinrakennuksen 1,20, voimalaitoksen 3,10, tuloverolain 22 pykälässä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan 0,00 ja rakentamattoman rakennuspaikan 2,00 prosenttia.

Kysymyksiä kiinteistöverosta

Käydyssä keskustelussa Johannes Juuso (vas) halusi tietää, miten vuosikausia vireillä ollut kiinteistötarkastus edistyy. Kunnanjohtaja Eero Ylitalo vastasi, että tarjouksia on pyydetty, mutta selvityksen tekemisestä on tahdottu 80 000 euroa.

– Rohkenen epäillä, että sitä summaa ei löydy luvattomista kiinteistöistä. Itse asiassa on käynyt ilmi, että veroja on maksettu myös olemattomista kiinteistöistä. Asia on kuitenkin tärkeä, sillä sote-uudistuksen toteuduttua kiinteistövero jää edelleen kunnalle.

Simo Keränen (vas) kysyi, pitääkö nykyisen lainsäädännön mukaan hakea verottajalta vapautus yleishyödyllisten yhdistysten omistamien kiinteistöjen kiinteistöveroista.

Eero Ylitalo totesi, että kunta on luovuttanut verotusoikeuden verohallinnolle, eli kunnalla ei ole enää valtuuksia myöntää verovapautta, vaan ne on haettava verohallinnolta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?