Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Ylitornion koulujen ravintolapäivän kala-annos lisukkeineen jää koulun linjastolle pysyvästi.

YLITORNIO – Ylitornion koulujen oppilailla ja henkilökunnalla oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokemaan koululounaalla ravintolatason elämys, kun marraskuun alussa järjestetty Ravintolapäivä muutti koulun ruokalan yhden päivän ajaksi ravintolasaliksi.

Ravintolapäivän lounaan tavoitteena oli tarjota positiivinen ravintolakokemus oppilaille, mutta se antoi myös mahdollisuuden maistella erilaisia makuja, joita voisi siirtää myös koulun ruokalistalle.

Menu piti sisällään porkkana-karamellisoidun jugurtti-salsaverden alkuruuaksi. Pääruokana oli lohta palsternakkapyreellä lisukkeineen, ja jälkiruuaksi valkosuklaavanukas tyrni-porkkanagranitevalkosuklaakristallein. Näistä pääruoka eli lohiannos pääsee jatkossakin koulun keittiön linjastoon.

Kyseessä oli kokonaisvaltainen hemmottelupäivä Ylitornion koulujen oppilaille, joka piti sisällään myös muuta oheistoimintaa kuin ruokailua. 

Lisäksi tapahtuma oli kunnianosoitus koulun keittiöhenkilökunnalle, joka koronan sulkiessa koulun jousti pakkaamalla ruokia karanteenissa oleville oppilaille.

Ravintolassa syöminen ei ole kaikille lapsille tuttua, joten ravintolapäivä tarjosi kaikille oppilaille mahdollisuuden kokea kolmen ruokalajin lounas rauhassa syöden, pöytään tarjoiltuna.

Samalla opeteltiin myös tapakasvatukseen liittyviä teemoja. Ravintolapäivän lounaalla myös pienempien koululaisten piti jaksaa odottaa ruokaa, sillä ruokaa ei sännätty hakemaan linjastolta, vaan odotettiin pöytään tarjoilua.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?