Toimittaja: Kari Kauppinen
 
PELLO – Pellon kunnanhallitus kokoontuu tiistaina 2. marraskuuta ja esittää kunnanvaltuustolle, että nykyinen veroprosenttitaso säilytetään eli se olisi ensi vuonna 21,25. Kunnanvaltuusto kokoontuu ensi viikon maanantaina 8. marraskuuta.
Pellossa nykyiset verotasot ovat olleet voimassa vuodesta 2019 lähtien. Kunnanvaltuusto korotti tasoja vuodelle 2019 siten, että tuloveroa korotettiin 0,25 prosenttia. Sen jälkeen tuloveroprosentti on ollut 21,25.
Jos veroa korotettaisiin esimerkiksi prosentin neljänneksellä, niin euromääräisesti 0,25 prosentin korotus tuloveroprosenttiin tarkoittaisi noin 136 000 euroa nousua verotuloihin.
Kunnanhallituksen esityslistalla sanotaan, että tämän päivän taloustilanne ja tulevat talousnäkymät ovat epävarmoja ja antaisivat perusteita kunnan tulorahoituksen kasvattamiselle tuloverotason muutoksella. Kunnalla ei myöskään ole kertynyttä ylijäämää, mikä lisää paineita talouden tasapainottamiseksi.
– Tässä vaiheessa on kuitenkin perusteltua pyrkiä talouden vakauttamiseen ja ennustettavuuden parantamiseen etsimällä keinoja nykyisen kustannusrakenteen ja toimintamallien tarkastelulla ja kehittämisellä, teksti jatkuu.
Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?