Toimittaja: Kari Kauppinen

Betoniasemaan tulee kaksi kerrosta. Kuvassa ensimmäisen päälle nostetaan toista.

YLITORNIO – YBT Oy (Ylitornion Betonituote) avaa uuden betoniaseman marraskuussa. Vanhempi kolmekymmentä vuotta vanha asema jää edelleen toimintaan. Uutta tarvitaan, jotta pystytään varautumaan tuleviin tilauksiin, energian säästöön ja ympäristöasioihin.

– Usko on vakaa tulevaisuuteen, toimitusjohtaja Juha Alapuranen sanoo.

Uusi betoniasema tarvitaan, koska se on nykyaikaisempi eli tekniikaltaan kehittyneempi ja taloudellisempi, mitkä molemmat johtavat parempaan ympäristöystävällisyyteen.

YBT:n tärkein tuote on elementtien valmistaminen. Eli niitä menee esimerkiksi kerrostaloihin ympäri maata.

Myös Ruotsi on tärkeä vientimaa. Siellä elementtejä on mennyt muun muassa Kiirunaan, jota on siirretty ja rakennettu uuteen paikkaan kaivoslouhoksen tieltä. YBT on Suomen suurin betonin maasta viejä.

– Haluamme olla myös edelläkävijä alalla. Sillä olemme pärjänneetkin, Juha Alapuranen sanoo.

Lisäksi yritys kuljettaa valmisbetonia lähialueille. Myös tämän takia uusi betoniasema tulee tarpeeseen, sillä enää ei tarvitse keskeyttää omaa elementtituotantoa sen takia. Useampaa erilaista tuotetta pystytään tekemään yhtä aikaa.

Valmisbetoni on betoniautolla asiakkaille toimitettua ”valmista betonia”, jolla valetaan asiakkaan työmaalla esimerkiksi sokkelit ja lattiat.

Myös tehtaan sisäinen logistiikka paranee, kun uusi betoniasema on keskeisemmällä paikalla, hallin keskellä.

Kokonaisinvestointi on kahden miljoonan euron arvoinen.

Uuden betoniaseman investointiin kuuluu uusi betoniasema sivurakennuksineen sekä uusi betoninkuljetussukkula, jolla betoni toimitetaan halliin. 

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 14.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?