Toimittaja: Kari kauppinen

Seija Niva (vas.), Marianne Ylitalo, Raija Mäki, Eila Havela ja Sinikka Ylitalo ovat käyneet vanhusten seurana.

PELLO – Pellon kunnan ostama vanhusseuralaispalvelu on ollut menestys. Kuuden kuukauden ajan viisi vanhusta on saanut viikoittaisen ystävän ja se näkyy tutkimustuloksissa.

Kun ennen pilottikokeilun alkamista vanhusten mielialaa arvioitiin luvulla 2,6, niin puolen vuoden jälkeen luku oli 3,6. Asteikko on 1-5, vitosen ollessa paras arvosana.

Paitsi henkiseen puoleen, kokeilu toi vaikutuksia myös vanhusten toimintakykyyn. Ennen kokeilua vanhukset arvioivat fyysiseksi kunnokseen sekä kävely- ja puhekyvyksi arvosanan 3,0; kokeilun jälkeen arvio oli 3,5.

– Halusimme testata, miten säännöllinen seura, mielekäs tekeminen ja ulkoilut vähentävät vanhusyksinäisyyttä sekä lisäävät fyysistä ja henkistä hyvää vanhuksille. Tulokset ovat olleet hyvät ja palaute kunnalle hienoa. Positiivinen kehä on pyörinyt vanhuksen, seuralaisen ja omaisen kesken, Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?