Toimittaja: Kari Kaulanen

TURTOLA – Lähes 40 turtolalaista kokoontui maanantai-iltana koululle Turtolan Kyläyhdistys ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen.

Erinomaisesti laadittu toimintakertomus paljasti, että vuonna 2017 yhdistyksellä oli paljon ja monipuolista toimintaa. Tilinpäätös puolestaan kertoi yhdistyksen taloustilanteen varsin hyväksi.

Kokouksen tärkein asia oli kuitenkin esityslistan kohdassa yhdeksän: koulun osto.

Kunta on tarjonnut koulua tontteineen kyläyhdistykselle 100 euron hinnalla. Päätös asiasta oli vaadittu tehtäväksi toukokuun loppuun mennessä.

Kyläyhdistyksen hallitus oli tehnyt perusteellisen pohjatyön päätöksen helpottamiseksi. Yhdistyksen sihteeri Laura Post esitteli tulo- ja menoarvion, jota hän kuvasi varovaiseksi, sekä pitkän listan lisätulojen hankintamahdollisuuksia.

Tarkoituksena on, että ryhmikselle remontoitaisiin tilat koulun joenpuoleisessa päässä olevaan asunto-osaan. Se vapauttaisi samalla rivitalolta kaksi tai kolme huoneistoa asumiskäyttöön.

Keskustelun aluksi Tuomo Kult esitti koulun ostamista. Esitys sai useita kannatuspuheenvuoroja, joissa korostui erityisesti ryhmiksen tärkeys, onhan kylässä jo nyt paljon nuoria pariskuntia ja heillä pieniä lapsia.

Kun kokouksen puheenjohtajana toimineen Markku Matin nuija oli jo kohonnut paukauttamaan päätöksen pöytään, Kaisa Aska esitti Riitta Askan kannattamana, että koulua ei ostettaisi.

Asia ratkaistiin suljetulla lippuäänestyksellä, jossa äänioikeutettuja olivat vuonna 2017 tai 2018 jäsenmaksun maksaneet. Myönteinen ostopäätös syntyi äänin 26–4.

Kokouksen jälkeen tunnelma oli vapautunut. Kaikki olivat saaneet sanoa mielipiteensä, ja nyt on toiminnan aika.

Ennen kauppakirjan allekirjoittamista yhdistyksen edustajat neuvottelevat kunnan kanssa yksityiskohdista niin ryhmiksen kuin muiden asioiden osalta.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?