Toimittaja: Kari Kauppinen

TORNIONLAAKSO – Viimeistään keskiviikkona, jopa jo keskiviikon vastaisena yönä, saapuu kova lumisade Tornionlaaksoon. Samalla lämpötilat ovat pakkasella päivälläkin.

Säätila näyttää vakaalta eli loppuviikko mennään samaa tahtia ja myös ensi viikolla näyttää talviselta.

– Matalapaine saapuu lännestä ja Perämeren päältä kohti pohjoista koko alueelle sataa lunta. Keskiviikon aikana kymmenestä sentistä ylöspäin. Aika runsaalta näyttää eli voi lunta tulla parikymmentäkin senttiä, päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Pakkaslämpötilat ovat päivällä alimmillaan noin viisi astetta, yöllä voi olla kylmempää. Alkuviikon kylmin päivä on ennusteen mukaan tiistai.

– Lämpötilat ovat vielä epävarmoja, mutta pakkasella ollaan. Sunnuntaina voi olla jopa kymmenen astetta pakkasta, meteorologi Sinisalo sanoo.

– Mutta pilvimassa on sen verran sankka, ettei lämpötila pääse laskemaan kovin alas.

Pellossa mitattiin neljä senttiä lunta

Lunta satoi jo viime perjantaina Pelloon. Mittauspisteellä syvyydeksi mitattiin neljä senttiä. Ylitornion mittauspisteellä Meltosjärvellä ei lunta ole ollut. Ei sitä ole satanut Alkkulassakaan.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?