Toimittaja: Kari Kauppinen

HELSINKI  Museovirasto haluaisi osaltaan avata Aavasaksanvaaran asian uudelleen. Restaurointi-intendentti Seija Linnanmäki Museoviraston Itä- ja Pohjois-Suomen kulttuuriympäristöpalveluista sanoo, että Aavasaksan rakennushankkeesta, eli Kruununnäyttämön katsomon katoksesta, on keskusteltu Museoviraston kulttuuriympäristöpalveluissa viime aikoina.

-Koska lehtitietojen ja kansalaisyhteydenottojen perusteella on käynyt ilmi, että tilanne on muuttunut ja on tullut esiin useita uusia näkökulmia ja tietoja, jotka meidän olisi pitänyt pyytää ottamaan huomioon jo kesällä, kun kirjoitimme lausuntoa Kruununäyttämön katoksen laajennuksesta.

Lausunto oli tuolloin rakennushanketta puoltava. Asiasta uutisoitiin Meän Tornionlaaksossa myös 23. syyskuuta. Nyt museo haluaisi mukaan keskusteluun.

- Osallistuisimme mielellämme yhdessä alueellisen vastuumuseon ja Metsähallituksen kanssa hankkeen käsittelyyn, jos kunta avaa asian uudelleen, Linnanmäki sanoo.

Aiemmassa lausunnossa Museovirasto on yhdessä Tornionlaakson museon kanssa todennut, että katos sopeutuu kohtuullisen hyvin olemassa olevaan ympäristöön. Lausunnossa todettiin edelleen, että katoksen maltillisen korkeuden ja katteen tumman värityksen myötä rakennelma ei oletettavasti tule näkymään myöskään Aavasaksanvaaran silhuetissa Tornionjoen suunnasta.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?