Näin kai ajattelivat ne muutamat naiset, jotka kävivät koelaulamassa Lehkosen (silloisen Garelikin) Noemille ja pyytämässä häntä ryhtymään naisten lauluryhmän ohjaajaksi. Ja niinpä syksyllä 1996 Pellon kansalaisopistossa alkoi opintopiiri, naisten lauluryhmä, jossa oli aluksi kahdeksan henkilöä.

Ryhmää ehdottaneiden mielessä oli vain yhdessä laulaminen ilman suurempia päämääriä, omaksi iloksi ja tietenkin myös laulutaitojen kehittämiseksi. Siksipä olikin aikamoinen kynnys esiintyä julkisesti ensimmäisen kerran ja vieläpä niin virallisessa tapahtumassa kuin jo samana syksynä itsenäisyyspäivän juhlassa. 

Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Se ilmeisesti pitää paikkansa, sillä esiintymisiä tuli lisää ja alkuajan kauhun- ja pelonsekaiset tunteet ennen esityksiä ovat pikkuhiljaa karisseet. Toki vieläkin jännittää ennen esityksiä, mutta kun muistaa Noemin rohkaisut ”Voiko siihen kuolla”, osaa ottaa rennommin.

Tutuiksi ovat tulleet oman ja naapurikuntien erilaiset esiintymispaikat. Omia konsertteja Revontulet on järjestänyt useampiakin vuodessa. Olemme osallistuneet kunnan, seurakunnan tai jonkun muun järjestäjän tilaisuuksiin. Myös yhteistyö toisten pellolaisten kuorojen kanssa on ollut innostavaa ja antoisaa.

Unohtaa ei voi Joppausopperaa, sen lauluista pari jäi elämään ohjelmistoomme. Olemme saaneet laulaa myös erilaisissa perhejuhlissa. Onhan sitä käyty ulkomaillakin, Ruotsissa tietysti, Noemin kotikaupungissa Pietarissa ja olipa yksi surullisen kuuluisa Las Palmasin reissukin. Ohjelmistomme on ollut monipuolista, kevyttä iskelmää, klassista musiikkia, kansanlauluja, hengellisiä, kaikenlaista laidasta laitaan. 

Kun konsertti päättyy, äänet haihtuvat ja säestys sulaa ilmaan eikä jäljelle jää mitään pysyvää. Koska halusimme myös jotain muisteltavaa ja kuunneltavaa sitten, kun vanhoina muoreina istumme kiikkustuoleissa, niin päätimme myös levyttää omia laulujamme.

Vuonna 2009 julkaisimme ensimmäisen tallenteemme Kotikylän tiellä, joka sisältää runsaasti paikallisten tekijöiden säveltämää, sovittamaa tai sanoittamaa musiikkia. Seuraavana vuonna lauloimme joululauluja Joulun tähti -cd:lle ja vuonna 2013 kolmannen levyn Henki meitä koskettaa, joka nimensä mukaan sisältää hengellisiä lauluja. Las Palmasin matkalta on myös dvd-tallenne, joka kuvattiin paikallisessa kirkossa. 

Kuluneiden vuosien aikana kuorossa on laulanut 40–50 naista, kuka lyhyemmän, kuka pidemmän jakson. Alkuperäisiä laulajia on vielä jäljellä viisi ja johtajana on koko ajan ollut temperamenttinen ja kannustava Noemi Lehkonen. Aivan kuoron alkuvaiheessa Lassi Vierikko ja Raili Aska toimivat Noemin äitiysloman sijaisina. Tällä hetkellä Revontulet-kuoron vahvuuteen kuuluu 25 laulajaa. 

Revontulet-kuoro juhlistaa 25-vuotista taivaltaan järjestämällä konserttisarjan Meän Opiston lukuvuoden 2021–22 aikana. Aloitamme sunnuntaina 17.10. Ravintola Grannissa Katri-Helenan lauluihin pohjautuvalla Syysunelma-konsertilla. Keväällä 2021 tämän konsertin ensiesitys kantoi nimeä Kai laulaa saan. Konsertti alkaa kello 17, mukana on myös Emmy-trio. 

Joulukuussa 2020 esitimme koronan johdosta rajoitetulle yleisömäärälle joulunäytelmän Tältä joulu tuntuu. Tämä Kirsti Hanhirovan ideoima ja ohjaama esitys saa uusinnan marras-joulukuussa. Keväällä ovat vuorossa kansanlauluja sisältävä Iloja, suruja ja onnenmuruja -konsertti sekä kirkossa esitettävä Elämä voittaa -konsertti. Näistä ilmoittelemme, kun esiintymispaikat ja -ajat varmistuvat. 

Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita konsertteihimme! 

Ei pukeutumiskoodia, matalat kynnykset, seinät leveällä ja katto korkealla!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?