Toimittaja: Kari Kauppinen

Henna Nikumaa on palkittu ammattilainen.

Pellolaislähtöinen Henna Nikumaa on saanut Vuoden muistiteko -tunnustuksen. Se myönnetään muistisairaiden oikeuksien edistämisestä.

Tänä vuonna tunnustus on annettu erityisesti muistisairaiden ihmisten yhdenvertaisten oikeuksien pitkäjänteisestä ja monipuolisesta edistämistyöstä.

Nikumaa työskentelee Itä-Suomen yliopistossa. Hän on vanhuusoikeuden tutkija ja yliopisto-opettaja.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n toiminnanjohtaja Tom Anthonin mukaan Nikumaa on tehnyt ansiokasta ja uraauurtavaa tutkimus- ja kehittämistyötä muistisairaiden ihmisten palvelujen ja oikeuksien vahvistamiseksi.

– Hän on työskennellyt laajasti erilaisissa tehtävissä, joissa hän on edistänyt erityisesti muistisairaiden itsemääräämisoikeuden, oikeudellisen toimintakyvyn, oikeudellisen ennakoinnin ja edunvalvonnan kysymyksiä. Hän on myös arvostettu kouluttaja, joka pystyy havainnollistamaan käytännön esimerkein ajoittain vaikeiksikin koetut alan lainsäädännölliset kysymykset, Anthoni summaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 20.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?