Toimittaja: Minna Siilasvuo

Eero Ylitalo sai kutsun kuninkaalliselle illalliselle. Kuningatar Silvia ja kuningas Kaarle XIV Kustaa olivat kiinnostuneita kuulemaan, miten Tornionlaakso on selvinnyt koronasta.

PELLO/LUULAJA – Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo sai runsas kuukausi sitten odottamattoman viestin Ruotsin hovista. Hänet kutsuttiin Luulajaan tapaamaan kuningas Kaarle XIV Kustaata ja hänen puolisoaan kuningatar Silviaa. Virallinen kutsu tuli reilu viikko sitten.

– Ymmärsin, että minut oli kutsuttu tapaamaan kuningasparia nimenomaan Tornionlaakson Neuvoston puheenjohtajan ominaisuudessa ja maaherran sanojen mukaan myös ”aitona, rajattomana tornionlaaksolaisena”.

Kutsussa kerrottiin, että kuningaspari tekee maakuntamatkoja kaikkiin Ruotsin maakuntiin, ja on erityisen kiinnostunut siitä, miten eri alueilla on selvitty koronasta ja minkälaisia jälkitoimenpiteitä on suunniteltu.

– Kuninkaan sanojen mukaan he halusiavat myös antaa inhimillistä tukea niille, jotka ovat menettäneet omaisiaan koronan takia.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?