Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – LC Ylitornio/Aavasaksan perustamisesta on tänä vuonna kulunut jo 40 vuotta, mikä tarjosi aiheen juhlakokouksen pitämiseen. Kokous aloitettiin perinteiseen tapaan yhteisesti lauletulla Leijonahenki-laululla.

Juhlakokoukseen Hotelli Kievarissa osallistui oman klubin leijonaveljien lisäksi vieraita, lions-klubien edustajat niin Pellosta kuin Torniosta. Mukana oli myös Lapin piirin edustajana piirikuvernööri Eino Majava puolisoineen.

Majava piti tilaisuudessa juhlapuheen, jossa hän totesi muun muassa, että piirin toiminnassa he ovat tottuneet näkemään LC Ylitornio/Aavasaksa -klubin jäseniä piirin ja liiton eri virkatehtävissä. Klubi on siis varsin aktiivinen toimija, joka on oman paikkakuntansa tapahtumien lisäksi mukana monissa muissa tapahtumissa ja hankkeissa.

– Lions-järjestö on kasvanut sadassa vuodessa maailman suurimmaksi ja luotetuimmaksi palveluklubien järjestöksi. Järjestö toimii tällä hetkellä yli 200 maassa tai itsehallintoalueella ja jäseniä on lähes 1,4 miljoonaa, Majava totesi puheessaan.

Majava kertoi myös, että Lions-järjestö on vuonna 1945 perustetun YK:n perustajajäsen. Liiton tavoitteena toiselle vuosisadalle on palvella 200 miljoonaa avuntarvitsijaa vuoteen 2021 mennessä.

– Tulevia haasteita ovat diabetes, lapsuusiän syöpä, nuoriso, ympäristö ja nälkä (ruoka-apu). Järjestö on valmis vastaamaan diabeteksen asettamaan haasteeseen yhdessä diabetesliiton paikallisten yhdistysten kanssa, Majava sanoi.

Hän kiitti LC Ylitornio/Aavasaksan klubia järjestön toiminnan toteutukseen sitoutumisesta ja aktiviteetista ja toivotti onnea ja menestystä tuleville vuosikymmenille.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivuilta 8–9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?