Toimittaja: Kari Kauppinen

Digitutorien kuvat uudistuvalle kotisivulle kävivät lukiolaiset ottamassa Aavasaksalla. Kuva: Ylitornion yhteiskoulun lukio.

YLITORNIO – Ylitornion yhteiskoulun lukio on saanut kansainvälisen tunnustuksen lukion digitaalisen oppimisympäristön ja toimintakulttuurin pitkäjänteisestä kehittämisestä.

Tieto tunnustuksesta tuli viime viikolla.

Lukio on valittu Apple Distinguished School -kouluksi (ADS) lukuvuosiksi 2021–2024. Tällaiset koulut ovat tunnettuja muun muassa hyvästä johtajuudesta, erinomaisesta opetuksesta ja innovatiivisista pedagogisista ratkaisuista.

Vastaavan tunnustuksen Suomessa sai Ylitornion lisäksi Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun Rantakylän normaalikoulu Joensuussa.

Palkinnon nimi tulee siitä, että opetuksessa käytetään Applen teknologiaa ja ekosysteemiä oppimisen ja osaamisen kehittämisessä. Teknologian käytön tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen verkostoituminen, luovuuden edistäminen, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittäminen sekä opiskelun henkilökohtaistaminen.

Joustavaa oppimista

Lukiolla on tavoitteena ollut saada aikaan tehokas ja mielekäs joustava oppimisympäristö. Se tarkoittaa, että opiskelija voi tehdä opintoja itsenäisesti digimateriaalin avulla ja myös vuorovaikutus opettajan kanssa onnistuu digitaalisesti.

– Tämä mahdollistaa sen, että opiskelija voi tehdä kahta kurssia tai opintojaksoa yhtä aikaa tai eri aikaan kuin muu opetusryhmä, lukion rehtori Sari Lantto kertoo.

– Totta kai aivan käytännössä yksittäisen tunninkin voi tehdä diginä, jos vaikka kuljetusta kotiin ei ole kello 16 tunnilta, vaan oppilas joutuisi lähtemään jo aikaisemmin.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?