Toimittaja: Kari Kauppinen

Jokivartisten-kyläseuran Meän Hihto on hyvä esimerkki kylien ja rajan molemmin puolin tehtävästä yhteistyöstä. Hihto täytti pari vuotta sitten 20 vuotta ja vieraina nähtiin olympiavoittajat Thomas Wassberg, Juha Mieto ja Pertti Teurajärvi. Kuva Kari Arontie.

TORNIONLAAKSO – Rajaseutu ry myönsi tunnustuspalkintoja Pelloon ja Ylitorniolle.

Palkinnot tulivat kiitoksena hyvinvointia, kulttuuria ja harrastustoimintaa edistäneestä työstä. Ne myönnettiin Jokivartisten kyläseuralle Pellosta ja Länsi-Rajan Rastille Ylitorniolta sekä yrttiasiantuntijat Marja ja Lasse Tuomiselle Ylitorniolta.

Jokivartisten kyläseura on hyvä esimerkki monipuolisesta rajayhteistyöstä. Se järjestää tapahtumia, ylläpitää liikunta- ja harrastuspaikkoja ja tekee monitahoista yhteistyötä myös yli valtakunnan rajojen.

Meän Hihto – Jägermarschen, H-Pilkki, Frisbeeviestihiihto sekä Kansallinen Naamivaara Open Frisbee -rankingkilpailu kokoavat ihmisiä yhteen. Niin tekevät myös tunnelmalliset puuro- ja laavuillat. Latuverkosto taukopaikkoineen, täysimittainen frisbeegolfrata ja kunnon vauhdit laskijoille antava pulkkamäki ovat kyläseuran hyvässä hoidossa.

– Latureitistömme on ainakin ”Pellon kuulu”, ehkä jo vähän laajemminkin, puheenjohtaja Harry Ylisaukko-oja sanoo.

Hiihtäjiä riittää noin 70 kilometrin omalla tampparilla hoidetulla reitistöllä, sillä parhaana talvena reitistön varrella oleviin vihkoihin kertyi noin 6 000 nimeä.

Erittäin aktiivisesti toimivan ja asukkaita hyvin tavoittavan kyläseuran sydämen muodostaa kuusi kyläyhteisöä.

Kyläseuran kylät ovat Tervaoja, Kiuruniemi, Jarhoinen, Naamijoki, Teikosuvanto ja Oranki.

– Vakituisia asukkaita on tällä hetkellä vähän toista sataa, mutta kyläseurassa on noin 200 jäsentä. Mökkiläiset ovat siis isossa roolissa, Ylisaukko-oja sanoo.

– Toinen helmi meillä on Suomen parhaaksi maastoradaksikin nimetty ”Naamivaaran frisbeegolfrata”, joka on maksutta kaikkien käytössä ja jossa järjestetään vuosittain ainakin yhdet Naamivaara Open rating -kisat.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?