Toimittaja: Kari Kauppinen

PELLO – Sirkkakosken Sisun naiset olivat lopulta varsin selkeä voittaja kesän kestäneessä viiden joukkueen sarjassa ja ovat Lapin mestareita 8v8-sarjassa.

Ennen viime viikonlopun turnausta, joka oli kauden viimeinen, mestaruus oli tyrkyllä SirSille sekä sen pahimmalle uhkaajalle rovaniemeläiselle Roi Unitedille.

Kun Roi Utd pelasi viime sunnuntaina ensimmäisen pelinsä ehkä hieman yllättäen tasan Kolarin Kontion kanssa, se avasi SirSille suoran väylän mestaruuteen, jos se ei sössisi pelejä ennalta heikompiaan vastaan. Näin ei käynyt, vaan joukkue otti kolme voittoa ja voitti koko sarjan kuuden pisteen erolla.

Naisten 8v8-sarja pelattiin viiden joukkueen kesken siten, että jokainen joukkue emännöi yhden kerran kotiturnaustaan. Otteluita tuli kaikille kuusitoista. Tosin Sodankylä jätti pelaamatta muutaman ottelun, kun joukkue ei saapunut Pellon-turnaukseen. Tämän seurauksena SirSi voitti yhden ottelun, juuri Sodankylää vastaan, luovutuksella. Tilastoihin pelaamaton ottelu merkittiin SirSin voitoksi maalein 3–0.

Viime sunnuntaina SirSi voitti ensin rovaniemeläisen FC SCJ / Rentofutiksen 1–0 (0–0). Ottelun maalin teki Henna Rundgren. Toisessa matsissa kaatui Kolarin Kontio 2–1 (1–1). Maalit merkittiin Sanni Riipille ja Helen Simboselle, joka teki maalinsa rankkarista. Kolmannessa ja sarjakauden päättäneessä pelissä SirSi voitti emäntäjoukkue Sodankylän Pallon FutisLadyt 3–0 (2–0). Maalit tekivät Tiia Vanha ja kahdesti Helen Simbonen.

SirSin maalintekijäkuningattaruuden voitti Helen Simbonen, joka oli kokon sarjan paras maalintekijä. Hän teki kauden aikana kolmetoista maalia.

Muut SirSin kärkipään maalintekijät kauden aikana olivat Sanni Riipi (7) ja Nella Kurth (4), Salla Konttajärvi (3).

Yhteensä joukkue teki viidessätoista ottelussa 35 maalia.

Ensi kesänä sama sarja?

Ensi kauden suunnitelmat SirSin naisilla ovat sen verran selvillä, että joukkue lähtee todennäköisesti pelaamaan samaa naisten 8v8-sarjaa kuin tänäkin kesänä.

– Kun kuitenki meillä on aina ollut hauskanpito päällimmäisenä ajatuksena, jonka vuoksi tämä harrastesarja sopii meille niin hyvin. Mutta uusia joukkueitakin olis mahtavaa saada mukaan sarjaan, esimerkiksi Oulusta, joukkueen pelaaja Elina Väliaho sanoo.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 20.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?