Toimittaja: Kari Kauppinen

PELLO – Einistä (Eini Pajumäki, o.s. Orajärvi) on ilmestynyt elämäkerta. Teos julkistettiin eilen keskiviikkona. Kirjan nimi on Diskokuningatar Eini.

Kirjan tarinaa kuvataan siten, että se kertoo kasvutarinan arasta lapsesta ja kiltiksi kesytetystä nuoresta vahvaksi naiseksi. Einiä kuvataan karun maan kasvatiksi, josta kasvoi valovoimainen diskokuningatar.

Matkan varrelle nykyhetkeen on mahtunut onnen hetkiä ja kipeitä vaiheita, joista Eini Pajumäki puhuu tässä kirjassa ensimmäistä kertaa.

Kirjassa on suuri määrä kuvia. Niissä nähdään Eini laulamassa Lähi-Idässä Golanin kukkuloilla palveleville YK-rauhanturvaajille, esiintymässä teininä bändin kanssa, muita keikkakuvia sekä vauva-, lapsuus-, nuoruus-, rippi-, hää- ja imetyskuvia.

Mukana on myös kuva, jossa Eini on Pellon nykyisen kunnanjohtajan Eero Ylitalon kanssa.

Kirjassa on myös se kuva, jonka Eini lähetti Toivo Kärjelle vuonna 1977. Kärki oli Finnlevy-yhtiön kotimaisen tuotannon päällikkö.

Vahva ihminen

Kirjan julkistamistiedotteessa kerrotaan, että Eini on aina pitänyt elämän omissa käsissään pelosta välittämättä.

– On kuvaavaa, että hän itse lähetti lauluaan c-kasetilla Toivo Kärjelle pyrkiessään levylaulajaksi. Samoin hän toi levy-yhtiölleen ensimmäisen hittinsä Yes sir, alkaa polttaa. Se teki hänestä hetkessä tunnetun loppuvuodesta 1977, tiedotteessa kerrotaan.

Vähättelyä

Kirjassa käydään läpi myös naisartistin kipupisteitä, viihdemaailman kovuutta, kun on tytötelty ja vähätelty sekä käyty artistin kimppuun, kun tämä on pystynyt yhdistämään äitiyden ja työn.

Einin ura alkoi 1970-luvulla. Pellon Orajärvellä kasvanut Eini oli aluksi niin ujo, että hän uskaltautui laulamaan vain ison tv-tuolin takana. 14-vuotiaana hän alkoi esiintyä lapsibändin solistina Lapin tanssilavoilla ja hiihtokeskuksissa, 18-vuotiaasta asti hän on johtanut bändiä ja tehnyt yli 8 000 keikkaa.

Kirjan on kirjoittanut kokenut journalisti Anna-Liisa Hämäläinen, jonka ensimmäinen elämäkerta Einistä kertova teos on.

Teoksessa on 349 sivua. Sen on kustantanut Docendo.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 15.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?