Toimittaja: Minna Siilasvuo

PELLO – Pellon asema on herättänyt matkustavaisissa niin harmitusta kuin ihmetystäkin jo vuosien ajan. Eihän siellä oikeastaan ole mitään, hädin tuskin asemalaituria. Junaa odottaville on tarjolla vaatimaton suoja sateelta.

Aiheesta on kirjoitettu yleisönosastoille ja kirjelmöity Väylävirastolle, ja nyt ponnistelut alkavat vähitellen tuottaa tulosta. Väylävirasto toteuttaa Pellon ratapihalla kuormauskentän kunnostuksen, joka valmistuu ensi vuoden loppuun mennessä.

Pääraiteeseen ei kosketa, mutta teollisuusalueen puoleisia raiteita siirretään kauemmas pääraiteesta, ja samalla niitä vahvistetaan betonipölkyillä ja vahvemmilla kiskoilla. Puutavaran kuormauskenttää uudistetaan ja myös radan turvalaitteita päivitetään.

Varastorakennuksen uudet vaatteet

Kuormauskentän kunnostus lisää ratapihan turvallisuutta ja helpottaa puutavaran lastausta, mutta viihtyisyyden suhteen sillä ei ole juurikaan merkitystä. Sitä silmällä pitäen Pellon kunnalla on omia suunnitelmia.

– Aseman alueella tehdään parhaillaan omistusjärjestelyjä, jotka mahdollistavat ympäristön kohentamisen. Siellä piti syyskuun alussa käynnistyä hanke, jossa varastorakennus levytetään ja sen kylkeen on tarkoitus maalata muraali, luultavasti kalastusaiheinen, kunnanjohtaja Eero Ylitalo kertoo.

Hanke lykkääntyy kuitenkin vuodella, sillä VR:n mukaan ratapiha on niin liikennöity, että muraalia ei voida toteuttaa turvallisesti.

Muraalin maalaamiseen osallistuu melkoinen joukko ihmisiä, mutta myös tavallisia, ympäristön kehittämisestä kiinnostuneita kuntalaisia kannustetaan mukaan aseman komistustalkoisiin.

– Muraalin suunnittelevat kuvaamataidonopettaja Kristiina Karvonen ja kuvataiteilija Pekka Syväniemi, ja sen maalaaminen toteutetaan osittain oppilastyönä.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?